0484 - 61.22.34 / 0486 - 87.53.27 info@anandayoga.be
FAQ
Ik heb al elders yoga gedaan, kan ik in een tweede jaar starten?

Neen.
Alle beginners, met of zonder ervaring, starten bij ons in het eerste jaar. Hierin leren we je de volledige basis van de Hatha Yoga volgens de Tantrische principes aan. De focus ligt op de verschillende energieën en chakras. De lessen zijn zo opgebouwd dat ze perfect zijn voor beginners, maar ook diepgang bieden aan de meer gevorderden. Naast de asanas (lichaamshoudingen), krijg je ook diepgaande uitleg over de Yamas&Niyamas, zuiveringstechnieken en concentratietechnieken.

Wat is het verschil tussen Hatha en Tantra Yoga?

De Hatha Yogalessen verlopen volgens de Tantrische Traditie, d.w.z. dat we ons tijdens het oefenen richten op het voelen van de verschillende energieën en chakras. In de Hatha Yogalessen krijg je een basisonderricht dat je in staat stelt om de yoga te begrijpen en correct toe te passen. De focus ligt op de yoga oefeningen zelf.
In de Tantra Yogalessen krijg je intensief onderricht over de energieën en chakras; je bestudeert ze en leert ze te gebruiken in het dagelijks leven. De focus ligt hier op de studie zelf. Oefeningen uit de Hatha Yoga worden hier ook toegepast. In deze lessen is de feedback van iedere deelnemer van groot belang en wekelijkse huiswerkopdrachtjes worden meegegeven. Voor de serieuze aspirant die diep wil gaan!

Moet ik lenig zijn om Yoga te kunnen doen?

Neen.

Het belangrijkste bij het doen van een Yogahouding is dat je je kunt concentreren op hoe de energie in de betreffende houding stroomt en welke chakra geactiveerd wordt. Dit leer je door te oefenen. Daarbij word je vanzelf leniger door het doen van Yoga, maar dat is niet het doel op zich.

Past Yoga wel in onze westerse samenleving?

Ja.

In onze westerse samenleving waar veel mensen het contact met zichzelf en anderen kwijt zijn is Yoga een wondermiddel. Je leert om subtiele energieën te voelen en jezelf en de wereld op een heel andere manier te ervaren.

Moet ik me afzonderen van de wereld om een goede yogi(ni) te zijn?

Neen,

niet in de Yoga zoals wij die geven. Daarin staat juist de integratie van Yoga in je alledaagse leven centraal. Je zult wel merken dat je dagelijkse bezigheden een diepere dimensie krijgen – en daar wordt het leven alleen maar leuker van!

Heeft Yoga iets met religie te maken?

Neen.

Voor Yoga hoef je niets te geloven. Het enige wat je nodig hebt is een open en nieuwsgierige houding: ‘Het is even dom om iets zomaar te verwerpen dan het aan te nemen zonder het uit te proberen’.

Kun je Yoga uit een boek leren?

Neen. 

Yoga kun je alleen leren van iemand die het zelf veel gedaan heeft. Oefening is belangrijker dan theorie. Daarnaast zijn er buitengewoon verwarrende boeken over Yoga op de markt die je eerder een verkeerde dan een goede kant opsturen. Het verkeerd beoefenen van sommige asanas (lichaamshoudingen) kan soms ook schadelijke gevolgen of letsels veroorzaken. Een leraar is dus aangeraden.

Mocht u meer informatie willen ontvangen, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Ananda Yogacentrum
Kemmelbergstraat 14
2600 Antwerpen / Berchem

Telefoon:
0484/61.22.34 (Winde)
0486/87.53.27 (Nucu)
Email: info@anandayoga.be

Actuele nieuws

Elke donderdag tijdens juli en augustus GRATIS YOGA

Wil je niet wachten tot september om te starten met de yogalessen in Ananda, dan bieden wij tijdens de zomermaanden wekelijks een gratis Hatha yogales...

Zaterdag 1 juni – Vrouwencirkel in de natuur: UITGESTELD

Kom en voel de magie van de vrouwelijke natuur tijdens onze vrouwencirkel. Laat ons samen delen, bemoedigen en helen...

21 juni: Zomerzonnewende & Internationale Yogadag

Samen vieren we de zomerzonnerwende en de Internationale Yogadag buiten in de natuur...

Ananda is een yogacentrum dat gebouwd is op het idee van een levensschool, waar de nieuwsgierige yogi steeds bijleert. We begeleiden je doorheen een goed gestructureerd curriculum dat start in september en eindigt in juli.

Wat maakt ons anders dan andere yogacentra?

Bij ons geen korte lessen van een uur! Een beginnersles duurt minimum 1u30min. Vanaf het 2de jaar duren de lessen minimum 1u45, vanaf het 3de jaar 2uur. Deze tijd hebben we nodig om diepgang en kwaliteit te kunnen bieden.
Alle lessen werken opbouwend. We starten in september en leren elke week iets nieuws, zowel theorie als oefeningen. Na een eerste jaar, kan je doorstromen naar een 2de jaar, nadien een 3de jaar, enz.
Onze lessen zijn gebaseerd op de authentieke leringen zoals eeuwen geleden onderwezen. We distantiëren ons van de moderne varianten zoals fitnessyoga e.d., maar grijpen terug naar het traditionele onderricht. Uiteraard aangepast aan onze tijd en maatschappij.
Elke week krijg je een geschreven cursus mee naar huis. Hierin staat samengevat waarover de les ging. Heb je eens een les gemist, dan kan je thuis alles rustig nalezen.
De docenten hebben minstens 10 jaar yoga ervaring en beschikken over internationale diploma’s. Ze volgen jaarlijks verdere opleidingen, stages en retraites met als doel zich verder te bekwamen in yoga en in hun eigen innerlijke evolutie.

Lessenrooster

Over ons

De yogalessen die ik mag ontvangen en delen met jullie, zijn voor mij een levensgeschenk. Het vraagt een serieuze inspanning en iedere keer opnieuw in

Ik wil jullie ontzettend gigantisch hard bedanken voor het voorbije anderhalve jaar. Ik heb van elke les zoveel genoten en zoveel geleerd. Ook al had ik soms

It’s the most precious thing that ever came to me, …to see the beauty, to be open and to feel free to give and receive joy ,happiness and love, …. 

Vanaf de eerste les beviel het me heel goed. Niet alleen de yoga en de manier van lesgeven is me goed bevallen, maar ook de rustige, ontspannen sfeer die

Prijzen

Al onze lessen worden per serie van 10 opeenvolgende weken betaald en kosten:

€120 voor Hatha
Studenten (-26j) en 65+ betalen: €105 voor Hatha

Contactgegevens

Ananda Yogacentrum

Adres: Kemmelbergstraat 14
2600 Antwerpen / Berchem
Telefoon:
0484 61 22 34 (Winde)
0486 87 53 27 (Nucu)
Email: info@anandayoga.be
Reknr: BE46 0015 9882 5536
BTW: BE0895.458.072