0484 - 61.22.34 / 0486 - 87.53.27 info@anandayoga.be

Drie belangrijke
pijlers van wat
wij aanbieden

Drie belangrijke
pijlers van wat
wij aanbieden

We beginnen traditioneel met een korte uiteenzetting waarin de yogadocent uitleg geeft over een spiritueel aspect. Dit kan het voorstellen van een nieuwe oefening zijn, maar hier kan ook een meer filosofisch thema behandeld worden (+/- 20min).

Nadien beginnen we aan de eigenlijke yogasessie. Deze wordt ingeleid door de opwarmingsoefeningen, nadien volgen de asanas (yogahoudingen) en de eindrelaxatie.

Na de les bestaat er steeds de mogelijkheid om nog extra vragen te stellen, in groep of persoonlijk.

De lessen zijn opbouwend en lopen het hele jaar door. De cyclus herhaalt zich dus niet! Na het eerste jaar is er de mogelijkheid door te stromen naar een tweede jaar.

Diepgang, continuïteit en transformatie

Bij ons geen losse lessen en steeds veranderende groepen waarbij iedere deelnemer een ander niveau heeft. Ananda biedt geen fast-fix-yoga, maar wel een degelijk groeiproces dat je toelaat om diep te gaan en echt te veranderen.

Iedereen start hier in het eerste jaar yoga of tantra, ongeacht je voorkennis. Doorheen de jaren merkten we op hoe de theoretische basiskennis van yoga heel vaak ontbreekt. Wekelijks bieden we nieuwe esoterische kennis en technieken aan die je een rugzak vol tools geven om het leven anders te bekijken, steviger in je schoenen te staan en een echt proces van transformatie op gang te trekken. Continuïteit en kwaliteit staan voorop.

Na een eerste jaar yoga kan je doorgroeien naar een tweede, derde … achtste jaar. Aan jou om te bepalen hoe ver je mee op reis wilt in Ananda.

Inspiratie en thuiskomen

  Vele Ananda yogi’s komen voorzichtig sceptisch binnen en ontdekken dan geleidelijk een nieuwe wereld. De wekelijkse nieuwe leringen bieden telkens opnieuw heel wat inspiratie en zorgen voor een beter zelfinzicht en meer zelfkennis. Wie zichzelf beter begrijpt, begrijpt ook de ander en het hele universum beter.

‘Hier kom ik thuis’ horen we wel vaker. De rust van de yogaruimte, de diepgaande beoefening, de vele nieuwe zielsimpulsen en mensen om je heen die naar hetzelde op zoek zijn als jij. Hechte vriendschappen werden hier reeds gesmeed, zelfs koppeltjes werden gevormd. Veel studenten ontdekken dat ze diepere, meer oprechte verbindingen vormen dan ze ooit eerder hebben ervaren.

 

Leren door directe ervaring

Ons doel is om authentieke spirituele kennis toegankelijk te maken voor iedereen die ernaar zoekt. Er is voor elk wat wils – nieuwkomer, atheïst, serieuze beoefenaar, yogaleraar, deelnemer aan een workshop, spirituele zoeker of nieuwsgierige ontdekkingsreiziger. Iedereen zal iets unieks uit de lessen halen, ongeacht waar je je bevindt op je pad.

Experimenteel leren staat voorop: slik niet zomaar wat je wordt verteld, maar ga zelf op zoek naar de effecten door eigen persoonlijke ervaring. Wij leren je aan hoe je ook thuis perfect een yogasessie kunt uitvoeren.

Yoga is universeel: yoga overstijgt religie, haar principes vinden we terug in heel wat religies, spirituele strekkingen en levensrichtingen. Hierdoor merken we op dat studenten die een bepaalde strekking aanhangen nog dieper kunnen gaan in hun eigen praktijk en dat er bij velen een enorme openheid ontstaat om de diepere dimensies in het leven te ondekken.

Wat onze leerlingen zeggen over ons

I keep on writing you !  First of all, I would like to congratulate you with

the way you are working, such a professionalism in every way, it is amazing.

Winde en Nucu, nogmaals bedankt voor de mooie ervaring.

Had nooit gedacht dat ik er zo zou kunnen van genieten,het was een ervaring apart.

Ook de spiraal op het laatste was heel speciaal,waarvoor dank.

Groetjes, Odette

Bedankt Winde Nucu voor het mooie weekend wat een ervaring voor mij een openbaring van zoveel al kon mijn kleine brein niet alles goed volgen Besef wat een geest en hart van een mens kan teweegbrengen een golf van emoties .

Het hier en nu het bewust zijn. Het was super voor mij Heb op 4 dagen mensen leren kennen die ik nooit zal vergeten de warme hugs en de warmte die ze uitstralen heb hen voor altijd in mijn hart gesloten. 

Hoop dat ik dit nog eens kan overdoen 
Bedankt Winde Nucu voor de wijsheid 
Bedankt yogi’s voor de liefde die ik kreeg 

Liefs Roos

De detoxworkshop is een echte aanrader voor iedereen die terug wil naar eenvoud. Dankzij de persoonlijke begeleiding word je op een aangename manier doorheen het hele proces geloodst.
Na het ontgiften voelt het alsof je lichaam de resetknop heeft ingeduwd; je voelt je licht, vredig en puur. Zo deel je aan het eind met de anderen een eenvoudige maaltijd, bestaande uit rijst, verse tomaten en boter. Niet meteen een smaakbom misschien, maar na het detoxen lijken je smaakpapillen helemaal terug van weggeweest.
Bovendien is het een perfecte start voor het breken met slechte gewoontes: je lichaam en geest krijgen een nieuwe kans.
Je staat bewuster in het leven en waardeert de kleine dingen opnieuw: lekker eten, een knuffel of een leuk gesprek.
Ik zie het als een waardevolle ervaring die ik voor de start van elk nieuw seizoen ga herhalen.”
Mien

Eerstkomende activiteiten

Zaterdag 25 mei – Sacred Cacao ceremony & Kali Day Celebration

Op 25 mei is het de feestdag van de grote kosmische kracht Kali en houden wij een Sacred Cacao Ceremony! Kom ons vervoegen...

START to YOGA: 5 weken yoga+ gratis introworkshop

Wil je starten met yoga, maar heb je het begin gemist? Dan is deze formule ideaal! Gratis intro workshop + 5 weken yoga!...

23 March & 20 April – Tantra Essentials – Module Mental power, meditation and the third eye

Two days Tantra workshop in which you learn the power of the mind, mental hygiene, meditation and much more...

21 april – Nieuwe reeks vrouwencirkels: De streling van je Muze

Welkom in deze nieuwe serie van drie vrouwencirkels. In oprechte en speelse sisterhood omringd zijn...

Ananda biedt heel wat activiteiten aan in de weekends. Dit kunnen vrouwencirkels zijn, mannengroepen, detoxworkshops, SOUL evenings, masterclasses, retraites …. en nog zoveel meer.

Wat maakt ons anders dan andere yogacentra?

Bij ons geen korte lessen van een uur! Een beginnersles duurt minimum 1u30min. Vanaf het 2de jaar duren de lessen minimum 1u45, vanaf het 3de jaar 2uur. Deze tijd hebben we nodig om diepgang en kwaliteit te kunnen bieden.
Alle lessen werken opbouwend. We starten in september en leren elke week iets nieuws, zowel theorie als oefeningen. Na een eerste jaar, kan je doorstromen naar een 2de jaar, nadien een 3de jaar, enz.
Onze lessen zijn gebaseerd op de authentieke leringen zoals eeuwen geleden onderwezen. We distantiëren ons van de moderne varianten zoals fitnessyoga e.d., maar grijpen terug naar het traditionele onderricht. Uiteraard aangepast aan onze tijd en maatschappij.
Elke week krijg je een geschreven cursus mee naar huis. Hierin staat samengevat waarover de les ging. Heb je eens een les gemist, dan kan je thuis alles rustig nalezen.
De docenten hebben minstens 10 jaar yoga ervaring en beschikken over internationale diploma’s. Ze volgen jaarlijks verdere opleidingen, stages en retraites met als doel zich verder te bekwamen in yoga en in hun eigen innerlijke evolutie.

Lessenrooster

Over ons

Prijzen

Al onze lessen worden per serie van 10 opeenvolgende weken betaald en kosten:

€120 voor Hatha
Studenten (-26j) en 65+ betalen: €105 voor Hatha

Contactgegevens

Ananda Yogacentrum

Adres: Kemmelbergstraat 14
2600 Antwerpen / Berchem
Telefoon:
0484 61 22 34 (Winde)
0486 87 53 27 (Nucu)
Email: info@anandayoga.be
Reknr: BE46 0015 9882 5536
BTW: BE0895.458.072