0484 - 61.22.34 / 0486 - 87.53.27 info@anandayoga.be
Vrouwencirkels

Wat zijn vrouwencirkels:

Sinds het begin der tijden komen vrouwen samen in cirkels om ervaringen, verhalen, gedachten, ideeën en gebeden te delen.

Vrouwencirkels bieden een veilige en zachte ruimte voor vrouwen van alle leeftijden en achtergronden om samen te komen en te delen. 

In deze cirkels leer je je sterktes als vrouw kennen en ga je aan de slag met je schaduwkanten. Dit doen we a.h.v. zelfreflectie, opdrachten en feedbacks.

De cirkels zorgen voor een vrouwelijke atmosfeer, voor geborgenheid en een hecht groepsgevoel. 

Voor wie:

Deze cirkels verwelkomen alle vrouwen ongeacht leeftijd, religie of afkomst. Een open geest en hart worden gevraagd, evenals een liefdevolle en respectvolle houding t.o.v. alle vrouwen.

De Vrouwelijke Zielsarchetypes:

Deze reeks van vrouwencirkels staat in het teken van de ‘Vrouwelijke Zielsarchetypes’ en richt zich naar elke vrouw die op zoek is naar een dieper zelfinzicht en die streeft naar zelfontwikkeling.

Nieuw zijn de subarchetypes die voor het eerst in Ananda voorgesteld zullen worden! Maar liefst 8 subarchetypes vervolledigen de 4 hoofdarchetypes waarrond we in het verleden reeks gewerkt hebben.

Deze cirkels zijn heel veelzijdig: je krijgt zowel de basiskennis mee a.h.v. onderwijsgesprekken, als heel wat praktische toepassingen. Tijdens elke cirkel gaan we aan de slag met één of meerdere archetypes.

Cirkel 1: 25/09 – De Krachtige Moeder
Cirkel 2: 16/10 – Subarchetypes van de Krachtige Moeder
Cirkel 3: 13/11 – De Fascinerende Vrouw
Cirkel 4: 11/12 – Subarchetypes van de Fascinerende Vrouw
Cirkel 5: 15/01 – De Inspirerende Heldin
Cirkel 6: 12/02 – Subarchetypes van de Inspirerende Heldin
Cirkel 7: 19/03 – De Initiërende Vrouw
Cirkel 8: 23/04 – Subarchetypes van de Initiërende Vrouw
Cirkel 9: 14/05 – Eindritueel

We werken o.a. met:

  • moodboards
  • identificaties a.h.v. beelden
  • geleide zelftransfiguraties en/of visualisaties
  • verschillende muziekmeditaties
  • schrijfopdrachten
  • videomateriaal
  • individuele en groepsopdrachten
  • en heel wat andere technieken.

Inschrijving:

De inschrijving gebeurt in 2 delen: je schrijf je eerst in voor de eerste 4 cirkels en nadien kan je je inschrijven voor de volgende 5 cirkels. De cirkels worden best in zijn geheel gevolgd, aangezien je anders een te beperkte kijk op ‘vrouw-zijn’ krijgt. Ieder van ons kan wat leren van de andere archetypes en vindt er ongetwijfeld ook heel wat kenmerken van zichzelf in terug. We werken in deze reeks bewust niet met losse cirkels omdat de continuïteit, de geborgenheid en de kwaliteit dan niet gegarandeerd is.

Inschrijven: Gelieve eerst een mail te sturen om de beschikbaarheid te checken: info@anandayoga.be

Investment:

De eerste reeks van 4 cirkels:

€100 voor Ananda leden die Hatha Yoga volgen of voor wie het jaartraject Tantra Yoga volgt

€140 voor alle anderen

 

Wat andere vrouwen vertellen over de cirkels

De combinatie tussen inhoudelijke informatie, meditatieve- en bewustwordingsoefeningen en ontmoetingsmomenten tussen vrouwen waren een hele fijne ervaring voor mij. Ik vond het keer op keer avondjes om naar uit te kijken.

Fien

Tranjectbegeleidster

Na elke avond ben ik naar huis gegaan vol fantastische energie en met zo veel meer liefde. Een energie die ik de dagen erna nog voelde en gebruikt heb om het nieuwe archetype in mezelf te ontdekken.

Camilla

Leerkracht

Ik heb enorm genoten van de verbondenheid en het leren kennen van de vrouwen. Ik heb echt sisterhood mogen ervaren en ook in mijn vrouw-zijn veel geleerd en inspiratie gevonden. Ik heb mijn ‘Fascinerende Vrouw’ van onder het stof gehaald en haar meer plek gegeven. Ik ben mij vrouwelijker, krachtiger en zelfbewuster gaan voelen en gedragen en heb ook andere vrouwen hiermee proberen inspireren

San

Coach, zingever, verbinder

Ik vond de begeleiding zeer aangenaam, rustgevend en in een veilige omgeving. De interactie met andere gelijkgestemde vrouwen was boeiend en hoopvol.

A.N.

H.R. verantwoordelijke

Het heeft me inzicht gebracht in innerlijke patronen, in wat gevoelsmatig aanwezig is. Er werd iets aangeraakt in elke workshop en dit is waar ik thuis verder meer aan de slag wil. Het werd zeer helder gebracht met alle mooie intenties! Het is voor mij het begin van een inspirerende zoektocht naar mijn vrouwelijk-zijn.

Hanne

Begeleidster creatieve ateliers

Heel fijn om meer te leren over wie ikzelf ben. Ik heb het gevoel dat er wat tipjes van de sluiers zijn opgelicht. Vooral de praktische oefeningen en meditaties hebben met veel bijgebracht. Ik zal het zeker aanraden bij vriendinnen wanneer het herhaald wordt.

Caroline

Vroedvrouw

Eerstkomende activiteiten

Zomervakantie – alle lessen starten vanaf 5 september

Ananda is gesloten tijdens de zomervakantieAlle lessen hervatten vanaf 5 september.… ...

Inschrijvingen en introlessen september 2022

Kom langs voor een gratis introles yoga of schrijf je meteen in voor een lessen in september. Je kunt kiezen tussen verschillende dagen. ...

Yoga in de zomer van 2022: elke donderdag gratis yoga

Elke donderdag van juni, juli en augustus GRATIS YOGA in het Brilschanspark te Berchem. We starten om 20u, breng je matje mee! ...

17 sept: SOUL evening – Meeting from the heart

SOUL evenings zijn avonden om van te genieten! Je leert fijne mensen op een hartelijke manier kennen. We maken een mooie meditatie. ...

17 sept – Detoxworkshop

Shankapraksalana is een klassieker uit de Indische Traditionele Geneeskunde en is één van de meest volledige zuiveringstechnieken voor het hele ...

Ananda biedt heel wat activiteiten aan in de weekends. Dit kunnen vrouwencirkels zijn, mannengroepen, detoxworkshops, SOUL evenings, masterclasses, retraites …. en nog zoveel meer.

Wat maakt ons anders dan andere yogacentra?

Bij ons geen korte lessen van een uur! Een beginnersles duurt minimum 1u30min. Vanaf het 2de jaar duren de lessen minimum 1u45, vanaf het 3de jaar 2uur. Deze tijd hebben we nodig om diepgang en kwaliteit te kunnen bieden.
Alle lessen werken opbouwend. We starten in september en leren elke week iets nieuws, zowel theorie als oefeningen. Na een eerste jaar, kan je doorstromen naar een 2de jaar, nadien een 3de jaar, enz.
Onze lessen zijn gebaseerd op de authentieke leringen zoals eeuwen geleden onderwezen. We distantiëren ons van de moderne varianten zoals fitnessyoga e.d., maar grijpen terug naar het traditionele onderricht. Uiteraard aangepast aan onze tijd en maatschappij.
Elke week krijg je een geschreven cursus mee naar huis. Hierin staat samengevat waarover de les ging. Heb je eens een les gemist, dan kan je thuis alles rustig nalezen.
De docenten hebben minstens 10 jaar yoga ervaring en beschikken over internationale diploma’s. Ze volgen jaarlijks verdere opleidingen, stages en retraites met als doel zich verder te bekwamen in yoga en in hun eigen innerlijke evolutie.

Lessenrooster

Over ons

Onze school

Ananda heeft een klein maar toegewijd team van yogadocenten met een jarenlange ervaring in yoga en meditatie. Allen zijn gecertificeerd en hebben een 2-jarige opleiding genoten bij ATMAN, International Federation of Yoga&Meditation.

 Onze docenten hebben hun 2-jarige yogalerarenopleiding gevolgd bij ATMAN en blijven zich ook verder verdiepen en bijscholen via de tal van activiteiten en retraites die Atman aanbiedt. Ieder van ons zit in een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij zelf yogastudent zijn centraal staat. Enkel door de yogalering van binnenuit te beleven kan je een voorbeeld zijn voor anderen!

Prijzen

Al onze lessen worden per serie van 10 opeenvolgende weken betaald en kosten:

€110 voor Hatha
Studenten (-26j) en 65+ betalen: €95 voor Hatha

Contactgegevens

Ananda Yogacentrum Adres: Kemmelbergstraat 14 2600 Antwerpen / Berchem Telefoon: 0484 61 22 34 (Winde) 0486 87 53 27 (Nucu) Email: info@anandayoga.be Reknr: BE46 0015 9882 5536 BTW: BE0895.458.072