0484 - 61.22.34 / 0486 - 87.53.27 info@anandayoga.be
Vrouwencirkels

Wat zijn vrouwencirkels:

Sinds het begin der tijden komen vrouwen samen in cirkels om ervaringen, verhalen, gedachten, ideeën of gebeden te delen.

Wereldwijd verbinden vrouwen zich om kracht, troost, geborgenheid en schoonheid bij elkaar te vinden. Vrouwencirkels bieden dan ook een veilige en zachte ruimte voor vrouwen van álle leeftijden en achtergronden. Een ruimte waar vooroordelen wegvallen, waar je soms gewoon in stilte bij elkaar kan zijn, waar authenticiteit voorop staat.

Geen enkele cirkel is dezelfde, elke cirkel is telkens weer uniek.

Elke vrouw die zich geroepen voelt, die benieuwd is naar meer en die openstaat om zich met andere vrouwen te verbinden om zo de kracht in zichzelf te laten groeien, is welkom!

Ananda biedt zowel losse cirkels aan, als een jaartraject (scroll hiervoor naar beneden). 

Maandelijkse themacirkels

Eerstvolgende cirkel:

11/03/23 van 19u tot 21u30

“Revitaliseer lichaam & ziel” – Incl. Klein ritueel en massage

Tijdens deze cirkel nemen we onze vitaliteit onder de loep en delen we info en tips hoe je als vrouw je vitaliteit kunt behouden en stimuleren.

Mooie oefeningen, deelmomenten, liefde en zorg voor elkaar maken deze cirkel compleet.

Prijs: €20

Begeleidsters: Winde & Ruxandra

Inschrijven: Stuur een mail naar info@anandayoga.be om beschikbaarheid van plaats te checken en verdere details te ontvangen.

Volgende cirkels: 29/04, 10/06 (thema’s volgen)

 

Jaartraject:

De Vrouwelijke Zielsarchetypes

Deze reeks van vrouwencirkels staat in het teken van de ‘Vrouwelijke Zielsarchetypes’ en richt zich naar elke vrouw die op zoek is naar een dieper zelfinzicht en die streeft naar zelfontwikkeling.

Nieuw zijn de subarchetypes die voor het eerst in Ananda voorgesteld zullen worden! Maar liefst 8 subarchetypes vervolledigen de 4 hoofdarchetypes waarrond we in het verleden reeks gewerkt hebben.

Deze cirkels zijn heel veelzijdig: je krijgt zowel de basiskennis mee a.h.v. onderwijsgesprekken, als heel wat praktische toepassingen. Tijdens elke cirkel gaan we aan de slag met een nieuw archetypes.

Deel 2
Cirkel 5: 15/01 – De Inspirerende Heldin
Cirkel 6: 12/02 – Subarchetype De Avonturierster
Cirkel 7: 19/03 – Subarchetype De Catalyste
Cirkel 8: 23/04 – De Initiërende Vrouw
Cirkel 9: 14/05 – Subarchetype De Magische Vrouw
Cirkel 10: 04/06 – Subarchetype De Kindsvrouw

Telkens van 17u tot 20u

We werken o.a. met:

  • moodboards
  • identificaties a.h.v. beelden
  • geleide zelftransfiguraties en/of visualisaties
  • verschillende muziekmeditaties
  • schrijfopdrachten
  • videomateriaal
  • individuele en groepsopdrachten
  • en heel wat andere technieken.

Inschrijving:

De inschrijving gebeurt in 2 delen: je schrijf je eerst in voor de eerste 4 cirkels en nadien kan je je inschrijven voor de volgende 5 cirkels. De cirkels worden best in zijn geheel gevolgd, aangezien je anders een te beperkte kijk op ‘vrouw-zijn’ krijgt. Ieder van ons kan wat leren van de andere archetypes en vindt er ongetwijfeld ook heel wat kenmerken van zichzelf in terug. We werken in deze reeks bewust niet met losse cirkels omdat de continuïteit, de geborgenheid en de kwaliteit dan niet gegarandeerd is.

Inschrijven: Gelieve eerst een mail te sturen om de beschikbaarheid te checken: info@anandayoga.be

Investment:

De tweede reeks bevat 6 cirkels:

€150 voor Ananda leden die Hatha Yoga volgen of voor wie het jaartraject Tantra Yoga volgt

€210 voor alle anderen

 Alle cirkels vallen op zondagen van 17u tot 20u

Winde

Winde voelde de spirituele roeping al op zeer jonge leeftijd, maar het is pas in 2001 dat ze besliste om haar leven volledig in het teken van yoga en spiritualiteit te stellen. Dit ontdekte ze in India waar ze twee jaar verbleef en sindsdien heeft ze een leven ontdekt vol transformatie en persoonlijke groei.

Ze startte het Ananda Yogacentrum in 2010, wat intussen uitgroeide tot een spiritueel centrum te midden van de stad. Sinds vijf jaar geeft ze nu ook vrouwencirkels waarin ze vrouwen weer in hun kracht tracht te zetten. Ze voelt het als haar roeping om mensen weer in contact te brengen met hun ziel en zo de diepere en hogere betekenis van het leven te ontdekken.

Ze houdt ervan om vrouwen te inspireren om hun diepe, mysterieuze en krachtige vrouwelijke authenticiteit te (her)ontdekken.

Ruxandra

Ruxandra discovered the power of women circles as an adolescent. Although a very introvert and solitary nature at the time, she started to notice very soon the amazing value of sisterhood. 
A woman needs some time and space on her own but also has the need to share, to be seen, to connect, to build up memories and friendships with other feminine souls. 
While still constantly attending femininity -courses, -camps and -events, Ruxandra also guides a series of shakti circles. Their purpose is to bring together women with the same aspiration towards inner growth, towards unveiling more and more The Mysterious, Eternal Feminine, present in each feminine heart.

Ilse

Ongeveer 10 jaar na haar eerste kennismaking met yoga in Ananda, besloot Ilse nog dieper te duiken in de mysteries van Shakti – het Universele Vrouwelijke Principe – om te groeien tot ‘Tantra Teacher for Women’.

Met het uitbreidend aantal vrouwen dat zoekend is naar antwoorden en verbinding onder mekaar, geeft haar onderdompeling blijk van geïntegreerde timing op haar sprankelend fascinerende pad.

Ilse vindt haar richtingaanwijzers door vanuit al haar vrouwelijke facetten in verbinding te treden met haar Ziel.

Het liefst benadert ze haar bezigheden en taken als waardevolle rituelen waardoor de ‘heiligheid’ van het leven tastbaarder wordt.

Haar ervaringen delen met gelijkgestemde vrouwen en hen inspireren tot diepe zelf-ontdekking zijn haar zuivere intentie en aspiratie.

Wat andere vrouwen vertellen over de cirkels

De combinatie tussen inhoudelijke informatie, meditatieve- en bewustwordingsoefeningen en ontmoetingsmomenten tussen vrouwen waren een hele fijne ervaring voor mij. Ik vond het keer op keer avondjes om naar uit te kijken.

Fien

Tranjectbegeleidster

Na elke avond ben ik naar huis gegaan vol fantastische energie en met zo veel meer liefde. Een energie die ik de dagen erna nog voelde en gebruikt heb om het nieuwe archetype in mezelf te ontdekken.

Camilla

Leerkracht

Ik heb enorm genoten van de verbondenheid en het leren kennen van de vrouwen. Ik heb echt sisterhood mogen ervaren en ook in mijn vrouw-zijn veel geleerd en inspiratie gevonden. Ik heb mijn ‘Fascinerende Vrouw’ van onder het stof gehaald en haar meer plek gegeven. Ik ben mij vrouwelijker, krachtiger en zelfbewuster gaan voelen en gedragen en heb ook andere vrouwen hiermee proberen inspireren

San

Coach, zingever, verbinder

Ik vond de begeleiding zeer aangenaam, rustgevend en in een veilige omgeving. De interactie met andere gelijkgestemde vrouwen was boeiend en hoopvol.

A.N.

H.R. verantwoordelijke

Het heeft me inzicht gebracht in innerlijke patronen, in wat gevoelsmatig aanwezig is. Er werd iets aangeraakt in elke workshop en dit is waar ik thuis verder meer aan de slag wil. Het werd zeer helder gebracht met alle mooie intenties! Het is voor mij het begin van een inspirerende zoektocht naar mijn vrouwelijk-zijn.

Hanne

Begeleidster creatieve ateliers

Heel fijn om meer te leren over wie ikzelf ben. Ik heb het gevoel dat er wat tipjes van de sluiers zijn opgelicht. Vooral de praktische oefeningen en meditaties hebben met veel bijgebracht. Ik zal het zeker aanraden bij vriendinnen wanneer het herhaald wordt.

Caroline

Vroedvrouw

Eerstkomende activiteiten

22 April & 6 May – Personal performance, will power & conscious self-development

This workshop belongs to the Tantra Essentials. Two days workshop about... ... ...

18, 19, 20 & 21 May – 4-days Yoga retreat SOUL TOUCH & Emotional Healing

This 4-days retreat will be a GIFT for yourself. We will spend a long weekend in the midst of nature, doing yoga, ...

Kom langs voor een gratis proefles Yoga

Kom langs voor een gratis introles yoga of schrijf je meteen in voor een lessen in september. Je kunt kiezen tussen verschillende dagen. ...

Ananda biedt heel wat activiteiten aan in de weekends. Dit kunnen vrouwencirkels zijn, mannengroepen, detoxworkshops, SOUL evenings, masterclasses, retraites …. en nog zoveel meer.

Wat maakt ons anders dan andere yogacentra?

Bij ons geen korte lessen van een uur! Een beginnersles duurt minimum 1u30min. Vanaf het 2de jaar duren de lessen minimum 1u45, vanaf het 3de jaar 2uur. Deze tijd hebben we nodig om diepgang en kwaliteit te kunnen bieden.
Alle lessen werken opbouwend. We starten in september en leren elke week iets nieuws, zowel theorie als oefeningen. Na een eerste jaar, kan je doorstromen naar een 2de jaar, nadien een 3de jaar, enz.
Onze lessen zijn gebaseerd op de authentieke leringen zoals eeuwen geleden onderwezen. We distantiëren ons van de moderne varianten zoals fitnessyoga e.d., maar grijpen terug naar het traditionele onderricht. Uiteraard aangepast aan onze tijd en maatschappij.
Elke week krijg je een geschreven cursus mee naar huis. Hierin staat samengevat waarover de les ging. Heb je eens een les gemist, dan kan je thuis alles rustig nalezen.
De docenten hebben minstens 10 jaar yoga ervaring en beschikken over internationale diploma’s. Ze volgen jaarlijks verdere opleidingen, stages en retraites met als doel zich verder te bekwamen in yoga en in hun eigen innerlijke evolutie.

Lessenrooster

Over ons

Onze school

Ananda heeft een klein maar toegewijd team van yogadocenten met een jarenlange ervaring in yoga en meditatie. Allen zijn gecertificeerd en hebben een 2-jarige opleiding genoten bij ATMAN, International Federation of Yoga&Meditation.

 Onze docenten hebben hun 2-jarige yogalerarenopleiding gevolgd bij ATMAN en blijven zich ook verder verdiepen en bijscholen via de tal van activiteiten en retraites die Atman aanbiedt. Ieder van ons zit in een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij zelf yogastudent zijn centraal staat. Enkel door de yogalering van binnenuit te beleven kan je een voorbeeld zijn voor anderen!

Prijzen

Al onze lessen worden per serie van 10 opeenvolgende weken betaald en kosten:

€120 voor Hatha
Studenten (-26j) en 65+ betalen: €105 voor Hatha

Contactgegevens

Ananda Yogacentrum

Adres: Kemmelbergstraat 14
2600 Antwerpen / Berchem
Telefoon:
0484 61 22 34 (Winde)
0486 87 53 27 (Nucu)
Email: info@anandayoga.be
Reknr: BE46 0015 9882 5536
BTW: BE0895.458.072