0484 - 61.22.34 / 0486 - 87.53.27 info@anandayoga.be
Vrouwencirkels

Wat zijn vrouwencirkels:

Sinds het begin der tijden komen vrouwen samen in cirkels om ervaringen, verhalen, gedachten, ideeën of gebeden te delen.

Wereldwijd verbinden vrouwen zich om kracht, troost, geborgenheid en schoonheid bij elkaar te vinden. Vrouwencirkels bieden dan ook een veilige en zachte ruimte voor vrouwen van alle leeftijden en achtergronden. Een ruimte waar vooroordelen wegvallen, waar je soms gewoon in stilte bij elkaar kan zijn, waar authenticiteit voorop staat.

In Ananda streven we naar groei en maximale spirituele zelfontplooiing. Daarom kiezen we bewust voor series van telkens drie cirkels. Dit laat ons toe elkaar beter te leren kennen en door te groeien in bepaalde thema’s. Kleine huiswerkjes en feedback krijgen op deze manier ook hun plaats.

Elke vrouw die zich geroepen voelt, die benieuwd is naar meer en die openstaat om zich met andere vrouwen te verbinden om zo de kracht in zichzelf te laten groeien, is welkom!

De nieuwe vrouwencirkels voor het najaar verschijnen online vanaf 20 juli.

Hieronder zie je nog even het oude aanbod.

“De streling van je Muze” (verlopen)

In deze drie vrouwencirkels wordt zorgvuldig plaats gecreëerd om je innerlijke wereld ten volle te beleven en belicha(a)men.

Het is immers door impressies, indrukken, sensaties en gevoelens helemaal te voelen, te herkennen en te waarderen, dat begrepen kan worden wat er door je heen gaat en wat er effectief ingezien wil worden. En om tegelijk ook het verschil tussen emotie, inspiratie en intuïtie te ontdekken.

Door jeZelf helder, krachtig bewust uit te drukken, komt er vanzelf ruimte vrij voor indrukken. Maar om die deugddoende stroom tussen buiten en binnen harmonieus te laten vloeien, is het noodzakelijk regelmatig stil te staan en het ook stil te maken. Dit is van wezenlijk belang.

Jouw gids tijdens deze cirkels: Ilse

 

Serie:

Free Flow – De streling van je Muze

Cirkel 1 – 21/4: Door innerlijke stilte naar ‘flow’

Cirkel 2 – 5/5: Vanuit impressies expressies creëren

Cirkel 3: 26/5: De Muze streelt, Shakti speelt

Deze mini-reeks is jouw gelegenheid om jezelf te omringen met de energieën waarvan je er meer wil aantrekken in je leven.
In oprechte en speelse sisterhood omringd zijn door gelijkgestemde inspirerende vrouwen om individueel en als groep vrijelijk te voelen.
In deze cirkels mag je volkomen ontspannen in vertrouwen, innerlijke rust en belichaming.
Je krijgt de kans te spelen vanuit overgave om zo emotionele beheersing te ontdekken en je innerlijk evenwicht te verankeren. We gaan ook vrij experimenteren rond beeldende expressie en lichamelijke communicatie / body language.
Samen ongeremd beleven in een veilige open oordeelloze omgeving, mekaar aanmoedigen voorbij de comfortzones en elkaar bewonderen voor durf, schoonheid, authenticiteit en zoveel meer!
Alle ervaringen zullen je aanzienlijk vooruit helpen in de diepere ontplooiing van je vrouwelijke natuur.

 

 

Cirkel 1: 21 april – Door innerlijke stilte naar ‘flow’

Door onze gewaarwording helemaal inwaarts te keren, impulsen te minimaliseren, zintuigelijke stimuli te reduceren en diep te ontspannen maken we plaats voor een groot en open innerlijk speelterrein. Wanneer we ongeremd beginnen spelen, ons denken loslaten en volledig opgaan in wat we ervaren en beleven, gaat inspiratie spontaan stromen, ervaren we ‘flow’ en verkrijgen we nieuwe inzichten.
Na afloop voel je je helemaal vrij & voldaan!

Cirkel 2: 5 mei – Vanuit impressies expressies creëren

Het speels, ongedwongen en authentiek exploreren van onze innerlijke wereld vanuit een heldere intentie, helpt ons om er bewust en verheffend uitdrukking aan te leren geven. Tijdens belichaming en creatieve expressie wenden we emoties, inspiraties & intuïties aan als sterke katalysatoren in ons scheppingsproces.
Van krachtige zelfontplooiing begin je onmiskenbaar te gloeien!

Cirkel 3: 26 mei – de Muze streelt, Shakti speelt

Wanneer ‘flow’ en creatieve expressie samenvloeien in een magisch spel van verwondering en sprankelende esthetiek, weet je dat de Muze haar intrede heeft gemaakt. Het vormgeven van inspiratie en verwezenlijken van ingevingen doet Shakti (levensenergie – spirituele vrouw) wervelen en blinken. Schoonheid ontluikt in de minst verwachtte momenten en ontmoetingen.
Sisters onder mekaar die elkaar inspireren, steunen en aanmoedigen doen wangen blinken, ogen fonkelen, lichamen schitteren en harten stralen!

Inschrijving:

De inschrijving gebeurt per serie van 3 cirkels. Losse cirkels volgen zijn echter niet mogelijk, omdat we samen een traject bewandelen waarbij ‘groei‘ en ‘geborgenheid‘ centraal staat.

Inschrijven: Gelieve eerst een mail te sturen om de beschikbaarheid te checken: info@anandayoga.be

Investering:

Alle cirkels worden gehouden op zondagen van 17u tot 20u

Prijzen per serie, dus per 3 cirkels

Ananda-leden (zij die een cursus Hatha of jaartraject Tantra volgen): €90

Niet-leden: €105

Rekeningnr: BE78 7755 9118 2786 (Ilse Minnebach)

Vedere praktische details krijg je toegestuurd na inschrijving.

Opgelet: plaatsen beperkt

Winde

Winde voelde de spirituele roeping al op zeer jonge leeftijd, maar het is pas in 2001 dat ze besliste om haar leven volledig in het teken van yoga en spiritualiteit te stellen. Dit ontdekte ze in India waar ze twee jaar verbleef en sindsdien heeft ze een leven ontdekt vol transformatie en persoonlijke groei.

Ze startte het Ananda Yogacentrum in 2010, wat intussen uitgroeide tot een spiritueel centrum te midden van de stad. Sinds vijf jaar geeft ze nu ook vrouwencirkels waarin ze vrouwen weer in hun kracht tracht te zetten. Ze voelt het als haar roeping om mensen weer in contact te brengen met hun ziel en zo de diepere en hogere betekenis van het leven te ontdekken.

Ze houdt ervan om vrouwen te inspireren om hun diepe, mysterieuze en krachtige vrouwelijke authenticiteit te (her)ontdekken.

Ruxandra

Ruxandra discovered the power of women circles as an adolescent. Although a very introvert and solitary nature at the time, she started to notice very soon the amazing value of sisterhood. 
A woman needs some time and space on her own but also has the need to share, to be seen, to connect, to build up memories and friendships with other feminine souls. 
While still constantly attending femininity -courses, -camps and -events, Ruxandra also guides a series of shakti circles. Their purpose is to bring together women with the same aspiration towards inner growth, towards unveiling more and more The Mysterious, Eternal Feminine, present in each feminine heart.

Ilse

Ongeveer 10 jaar na haar eerste kennismaking met yoga in Ananda, besloot Ilse nog dieper te duiken in de mysteries van Shakti – het Universele Vrouwelijke Principe – om te groeien tot ‘Tantra Teacher for Women’.

Met het uitbreidend aantal vrouwen dat zoekend is naar antwoorden en verbinding onder mekaar, geeft haar onderdompeling blijk van geïntegreerde timing op haar sprankelend fascinerende pad.

Ilse vindt haar richtingaanwijzers door vanuit al haar vrouwelijke facetten in verbinding te treden met haar Ziel.

Het liefst benadert ze haar bezigheden en taken als waardevolle rituelen waardoor de ‘heiligheid’ van het leven tastbaarder wordt.

Haar ervaringen delen met gelijkgestemde vrouwen en hen inspireren tot diepe zelf-ontdekking zijn haar zuivere intentie en aspiratie.

Wat andere vrouwen vertellen over de cirkels

De combinatie tussen inhoudelijke informatie, meditatieve- en bewustwordingsoefeningen en ontmoetingsmomenten tussen vrouwen waren een hele fijne ervaring voor mij. Ik vond het keer op keer avondjes om naar uit te kijken.

Fien

Tranjectbegeleidster

Na elke avond ben ik naar huis gegaan vol fantastische energie en met zo veel meer liefde. Een energie die ik de dagen erna nog voelde en gebruikt heb om het nieuwe archetype in mezelf te ontdekken.

Camilla

Leerkracht

Ik heb enorm genoten van de verbondenheid en het leren kennen van de vrouwen. Ik heb echt sisterhood mogen ervaren en ook in mijn vrouw-zijn veel geleerd en inspiratie gevonden. Ik heb mijn ‘Fascinerende Vrouw’ van onder het stof gehaald en haar meer plek gegeven. Ik ben mij vrouwelijker, krachtiger en zelfbewuster gaan voelen en gedragen en heb ook andere vrouwen hiermee proberen inspireren

San

Coach, zingever, verbinder

Ik vond de begeleiding zeer aangenaam, rustgevend en in een veilige omgeving. De interactie met andere gelijkgestemde vrouwen was boeiend en hoopvol.

A.N.

H.R. verantwoordelijke

Het heeft me inzicht gebracht in innerlijke patronen, in wat gevoelsmatig aanwezig is. Er werd iets aangeraakt in elke workshop en dit is waar ik thuis verder meer aan de slag wil. Het werd zeer helder gebracht met alle mooie intenties! Het is voor mij het begin van een inspirerende zoektocht naar mijn vrouwelijk-zijn.

Hanne

Begeleidster creatieve ateliers

Heel fijn om meer te leren over wie ikzelf ben. Ik heb het gevoel dat er wat tipjes van de sluiers zijn opgelicht. Vooral de praktische oefeningen en meditaties hebben met veel bijgebracht. Ik zal het zeker aanraden bij vriendinnen wanneer het herhaald wordt.

Caroline

Vroedvrouw

Eerstkomende activiteiten

ZOMERVAKANTIE – Alle lessen starten vanaf 9 september 2024

Alle lessen starten weer op vanaf maandag 11 september 2023...

Elke donderdag tijdens juli en augustus GRATIS YOGA

Wil je niet wachten tot september om te starten met de yogalessen in Ananda, dan bieden wij tijdens de zomermaanden wekelijks een gratis Hatha yogales...

5 Oct & 26 Oct – Tantra Essentials: core teachings

Join our Esoteric Tantra Yoga, an extensive and in-depth course that gradually takes you deeper into the mysteries of Tantra...

Ananda biedt heel wat activiteiten aan in de weekends. Dit kunnen vrouwencirkels zijn, mannengroepen, detoxworkshops, SOUL evenings, masterclasses, retraites …. en nog zoveel meer.

Wat maakt ons anders dan andere yogacentra?

Bij ons geen korte lessen van een uur! Een beginnersles duurt minimum 1u30min. Vanaf het 2de jaar duren de lessen minimum 1u45, vanaf het 3de jaar 2uur. Deze tijd hebben we nodig om diepgang en kwaliteit te kunnen bieden.
Alle lessen werken opbouwend. We starten in september en leren elke week iets nieuws, zowel theorie als oefeningen. Na een eerste jaar, kan je doorstromen naar een 2de jaar, nadien een 3de jaar, enz.
Onze lessen zijn gebaseerd op de authentieke leringen zoals eeuwen geleden onderwezen. We distantiëren ons van de moderne varianten zoals fitnessyoga e.d., maar grijpen terug naar het traditionele onderricht. Uiteraard aangepast aan onze tijd en maatschappij.
Elke week krijg je een geschreven cursus mee naar huis. Hierin staat samengevat waarover de les ging. Heb je eens een les gemist, dan kan je thuis alles rustig nalezen.
De docenten hebben minstens 10 jaar yoga ervaring en beschikken over internationale diploma’s. Ze volgen jaarlijks verdere opleidingen, stages en retraites met als doel zich verder te bekwamen in yoga en in hun eigen innerlijke evolutie.

Lessenrooster

Over ons

Prijzen

Al onze lessen worden per serie van 10 opeenvolgende weken betaald en kosten:

€120 voor Hatha
Studenten (-26j) en 65+ betalen: €105 voor Hatha

Contactgegevens

Ananda Yogacentrum

Adres: Kemmelbergstraat 14
2600 Antwerpen / Berchem
Telefoon:
0484 61 22 34 (Winde)
0486 87 53 27 (Nucu)
Email: info@anandayoga.be
Reknr: BE46 0015 9882 5536
BTW: BE0895.458.072