Over ons

In het Ananda Esoterisch Yogacentrum te Antwerpen kan je terecht voor Hatha en Tantra Yoga. Zowel beginners als gevorderden zijn hier welkom.

Ananda heeft een klein maar toegewijd team van yogadocenten met een jarenlange ervaring in yoga en meditatie. Allen zijn gecertificeerd en hebben een 2-jarige opleiding genoten bij ATMAN, International Federation of Yoga&Meditation. Ieder van ons zit in een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij zelf yogastudent zijn centraal staat. Enkel door de yogalering van binnenuit te beleven kan je een voorbeeld zijn voor anderen!

Onze docenten geven les vanuit het karma yogaprincipe. Dit wil zeggen dat ze handelen vanuit hun roeping om anderen op weg te helpen en niet vanuit financieel gewin. Alle lessen worden vrijwillig maar met de grootste toewijding en zorg aangeboden. Onze taak stopt niet aan het einde van de les, maar wij staan steeds klaar om je verder te helpen bij problemen of nood aan meer advies.

Wat betekent Ananda?

Ananda is een Sanskriet woord en betekent Allerhoogste geluk, zaligheid. Het verwijst niet naar het plezier verkregen door de zintuigen, maar naar de geestestoestand die je ziel doet uitstijgen boven elke dualiteit. Het wordt beschouwd als de allerhoogste bewustzijnstoestand.

Meditatietuin in Ananda

Wat betekent esoterisch?

Esoterie komt van het Griekse woord voor ‘verborgene’ en houdt zich bezig met de verborgen, niet waarneembare aspecten van het leven (vb. chakras, energie, hogere bewustzijnsstaten…). Het is spirituele kennis over mensen en kosmos die op een authentieke manier wordt doorgeven van leraar op aspirant. Sommige van onze technieken krijg je enkel mee via initiatie of inwijding, zoals dat ook oorspronkelijk gebeurde.