Ruxandra

ruxandra2Ik herinner me nog mijn eerste ontmoeting met yoga, bijna 30 jaar geleden: een geleend boek over asana’s waarvan ik de illustraties geëmotioneerd heb gekopieerd in een notitieboekje. Toen was de toegang naar informatie over spiritualiteit nog beperkt en moeilijk. Pas enkele jaren later werden de eerste lezingen en yogacursussen mogelijk in Roemenië.

Vanaf 1991, tijdens mijn universitaire studies, heb ik systematisch wekelijkse yogacursussen gevolgd. Dit tantrasysteem heeft voor meer dan 20 jaar mijn levensvisie verrijkt en mijn spirituele horizon verbreed.

Naast klassieke yoga heb ik ook Kasjmir Shivaism cursussen gevolgd en heb ik deel uitgemaakt van shaktigroepen – theoretische en praktische studiegroepen die zich richten op spiritualiteit voor vrouwen.

Yoga is voor mij een manier van leven die me voldoening en richting geeft en me dichter brengt bij wie ik echt ben, bij het Hogere Zelf. Ik verwonder me nog steeds over de samenhang van deze yogacursus die de spirituele zoeker op een gestructureerde en begeleide manier een waaier aan yogamethodes en technieken aanbiedt. Iedereen vindt er werkelijk iets in dat bij hem of haar past.

Ik ben tot het besef gekomen dat de enige manier om mijn dank te betuigen aan alles wat ik met zoveel liefde, mededogen en aandacht heb gekregen is om deze levenskunst met bescheidenheid en toewijding te delen zodat ik samen met andere mensen verder spiritueel kan groeien.