0484 - 61.22.34 / 0486 - 87.53.27 info@anandayoga.be
Jaarlijkse retraites

3, 4, 5, 6 november 2022 – Vrouwenretraite ‘zielsverbinding’ in Durbuy

De eerste vrouwenretraite van Ananda is een feit! Begin november duiken we de herfst in met een select groepje prachtige vrouwen en ontdekken we de kracht van samenzijn.

Het thema van deze retraite is ‘zielsverbinding’. Deze verbinding gaat twee kanten op: de verbinding met je eigen vrouwzijn en de verbinding met andere vrouwen. Beide aspecten worden maar al te vaak niet voldoende gevoed in onze huidige manier van leven. We nemen zelden echt de tijd om in onze eigen kracht te staan, onze vrouwelijke noden worden wel vaker aan de kant geschoven om sneller en efficiënter te handelen en we luisteren niet altijd naar wat ons lichaam ons echt vertelt en van ons vraagt. De relaties met andere vrouwen blijven vaak aan de oppervlakte of worden overschaduwd door gevoelens van schaamte, onzekerheid of soms lichte nijd. Tijdens deze 4-daagse gaan we samen de diepte in en gaan we op zoek naar schoonheid, puurheid en authenticiteit.

Hier nemen we de TIJD om diep te verbinden; met onszelf en met de andere vrouwen.

Waaraan kan je je verwachten?

  • Elke ochtend een sessie met speelse en dynamische oefeningen om helemaal te ontwaken en de energie weer te doen stromen
  • 2 cirkels per dag rond een bepaald thema
  • 1 yogasessie per dag met speciale asanas voor de vrouw
  • Zaterdag staat volledig in het teken van ‘liefde, schoonheid en harmonie’ en houden we een groot en krachtig ritueel voor Tripura Sundari
  • Een aantal ‘magische momenten
  • Een aantal creatieve oefeningen
  • Tijd om gewoon te ‘zijn
  • Tijd in de natuur
  • Heerlijke vegetarische maaltijden

Inschrijving en praktische details

Voor wie

Deze retraite is enkel voor vrouwen. Voorkennis van eender wat is niet vereist; leeftijd, afkomst of andere zijn louter bijzaak. Enkel een open houding en hart en de wil het pad naar je ziel te vinden zijn aangeraden.

Inschrijven

Stuur een mail om de beschikbaarheid van kamers te checken. Nadien is een voorschot van €100 vereist.

Prijs

€350 (in een 4-pers. kamer), €390 (in een 2-pers.kamer) – all in

We verblijven in het guesthouse Radhadesh en beschikken over een eigen yogazaal. Alle kamers hebben een eigen badkamer en kunnen met 2 of 4 gedeeld worden.

Docente:

Winde, met assistentie van Ilse

Winde

Winde voelde de spirituele roeping al op zeer jonge leeftijd, maar het is pas in 2001 dat ze besliste om haar leven volledig in het teken van yoga en spiritualiteit te stellen. Dit ontdekte ze in India waar ze twee jaar verbleef en sindsdien heeft ze een leven ontdekt vol transformatie en persoonlijke groei.

Ze startte het Ananda Yogacentrum in 2010, wat intussen uitgroeide tot een spiritueel centrum te midden van de stad. Sinds vijf jaar geeft ze nu ook vrouwencirkels waarin ze vrouwen weer in hun kracht tracht te zetten. Ze voelt het als haar roeping om mensen weer in contact te brengen met hun ziel en zo de diepere en hogere betekenis van het leven te ontdekken.

Ze houdt ervan om vrouwen te inspireren om hun diepe, mysterieuze en krachtige vrouwelijke authenticiteit te (her)ontdekken.

Ilse

Ongeveer 10 jaar na haar eerste kennismaking met yoga in Ananda, besloot Ilse nog dieper te duiken in de mysteries van Shakti – het Universele Vrouwelijke Principe – om te groeien tot ‘Tantra Teacher for Women’.

Met het uitbreidend aantal vrouwen dat zoekend is naar antwoorden en verbinding onder mekaar, geeft haar onderdompeling blijk van geïntegreerde timing op haar sprankelend fascinerende pad.

Ilse vindt haar richtingaanwijzers door vanuit al haar vrouwelijke facetten in verbinding te treden met haar Ziel.

Het liefst benadert ze haar bezigheden en taken als waardevolle rituelen waardoor de ‘heiligheid’ van het leven tastbaarder wordt.

Haar ervaringen delen met gelijkgestemde vrouwen en hen inspireren tot diepe zelf-ontdekking zijn haar zuivere intentie en aspiratie.

Wat onze studenten zeggen over ons

Al verscheidene malen deelgenomen aan de retreats van Ananda Yogacentrum. Het is altijd weer ‘thuis komen’ op deze fijne plek.
Winde en Nucu begeleiden deze retreats met een aanstekelijk enthousiasme en vol passie.
Bijzonder leerrijk en verdiepend. Maar ook verbindend en ontspannend.
Aanrader!

Jurgen

Winde & Nucu,
Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het héél fijne weekend. De energie die jullie in de retraite steken en de energie die jullie uitstralen geven mij de kracht om mijn pad verder te bewandelen en te leren van wat jullie meegeven. Ook nu weer zal dit
blijven nawerken en zullen er opnieuw poorten opengaan waardoor ik weer een beetje meer met andere ogen naar het leven kan kijken en aanvoelen.
veel.”

Els. F.

De retraite is iets waar ik altijd naar uitkijk, het geeft je de kans geeft om het leven even vanuit een ander perspectief te zien.
Bij aankomst stap je in een oase van rust en al snel vallen de dagelijkse beslommeringen weg.
Het programma is heel afwisselend en zorg en liefde in elkaar gestoken. De onderwerpenzijn worden zodanig uitgewerkt, dat je een heleboel zaken kan toepassen in je dagelijks leven.
Het fijnste vind ik dat je gelijkgestemde zielen leert kennen waarmee je samen nieuwe inzichten kan opdoen en waarmee je ervaringen kan uitwisselen.
Tegen dat ik naar huis ga zijn de batterijen goed opgeladen met nieuwe inzichten, inspiratie en vol goede intenties.

Joeri F.

Actuele nieuws

10 juni – Vrouwencirkel: Vrouwelijkheid & Natuur

We nodigen je uit om je hart te openen en de natuur te ervaren in een magische kring van zusters...

27 mei – Yoga Nidra Masterclass

In deze masterclass verdiepen we ons in de yoga van de bewuste slaap. De yoganidratechniek die we gaan beoefenen is...

Nieuwe inschrijvingen starten vanaf september

Nieuwe inschrijvingen Hatha Yoga starten vanaf september 2023. Gratis yoga in het park Prieel tijdens de zomermaanden...

18, 19, 20 & 21 May – 4-days Yoga retreat SOUL TOUCH & Emotional Healing

This 4-days retreat will be a GIFT for yourself. We will spend a long weekend in the midst of nature, doing yoga...

Ananda is een yogacentrum dat gebouwd is op het idee van een levensschool, waar de nieuwsgierige yogi steeds bijleert. We begeleiden je doorheen een goed gestructureerd curriculum dat start in september en eindigt in juli.

Wat maakt ons anders dan andere yogacentra?

Bij ons geen korte lessen van een uur! Een beginnersles duurt minimum 1u30min. Vanaf het 2de jaar duren de lessen minimum 1u45, vanaf het 3de jaar 2uur. Deze tijd hebben we nodig om diepgang en kwaliteit te kunnen bieden.
Alle lessen werken opbouwend. We starten in september en leren elke week iets nieuws, zowel theorie als oefeningen. Na een eerste jaar, kan je doorstromen naar een 2de jaar, nadien een 3de jaar, enz.
Onze lessen zijn gebaseerd op de authentieke leringen zoals eeuwen geleden onderwezen. We distantiëren ons van de moderne varianten zoals fitnessyoga e.d., maar grijpen terug naar het traditionele onderricht. Uiteraard aangepast aan onze tijd en maatschappij.
Elke week krijg je een geschreven cursus mee naar huis. Hierin staat samengevat waarover de les ging. Heb je eens een les gemist, dan kan je thuis alles rustig nalezen.
De docenten hebben minstens 10 jaar yoga ervaring en beschikken over internationale diploma’s. Ze volgen jaarlijks verdere opleidingen, stages en retraites met als doel zich verder te bekwamen in yoga en in hun eigen innerlijke evolutie.

Lessenrooster

Over ons

Onze school

Ananda heeft een klein maar toegewijd team van yogadocenten met een jarenlange ervaring in yoga en meditatie. Allen zijn gecertificeerd en hebben een 2-jarige opleiding genoten bij ATMAN, International Federation of Yoga&Meditation.

 Onze docenten hebben hun 2-jarige yogalerarenopleiding gevolgd bij ATMAN en blijven zich ook verder verdiepen en bijscholen via de tal van activiteiten en retraites die Atman aanbiedt. Ieder van ons zit in een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij zelf yogastudent zijn centraal staat. Enkel door de yogalering van binnenuit te beleven kan je een voorbeeld zijn voor anderen!

Prijzen

Al onze lessen worden per serie van 10 opeenvolgende weken betaald en kosten:

€110 voor Hatha
Studenten (-26j) en 65+ betalen: €95 voor Hatha

Contactgegevens

Ananda Yogacentrum

Adres: Kemmelbergstraat 14
2600 Antwerpen / Berchem
Telefoon:
0484 61 22 34 (Winde)
0486 87 53 27 (Nucu)
Email: info@anandayoga.be
Reknr: BE46 0015 9882 5536
BTW: BE0895.458.072