0484 - 61.22.34 / 0486 - 87.53.27 info@anandayoga.be
Jaarlijkse retraites

Ananda biedt jaarlijks twee meerdaagse retraites aan in het mooie Durbuy.

Eerstvolgende retraite: 3, 4, 5 en 6 november 2022

De dagen zijn gevuld met telkens twee yogasessies, lezingen, speciale technieken in groep of alleen en meditaties. Daarnaast is er voldoende tijd om elkaar te leren kennen, wandelingen te maken in de prachtige natuur en dit alles aangevuld met heerlijke vegetarische maaltijden.

Het thema van de retraite varieert telkens en iedereen is welkom, zowel nieuwkomers als ervaren yogi’s.

We verblijven in het guesthouse Radhadesh en beschikken over een eigen yogazaal. Alle kamers hebben een eigen badkamer en kunnen met 2 of 4 gedeeld worden.

De prijzen zijn all-in, geen extra kosten.

Hier enkele sfeerbeelden en getuigenissen van zij die je voorgingen.

Gedetailleerde info over het programma en prijzen volgt weldra.

Wat onze studenten zeggen over ons

Al verscheidene malen deelgenomen aan de retreats van Ananda Yogacentrum. Het is altijd weer ‘thuis komen’ op deze fijne plek.
Winde en Nucu begeleiden deze retreats met een aanstekelijk enthousiasme en vol passie.
Bijzonder leerrijk en verdiepend. Maar ook verbindend en ontspannend.
Aanrader!

Jurgen

Winde & Nucu,
Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het héél fijne weekend. De energie die jullie in de retraite steken en de energie die jullie uitstralen geven mij de kracht om mijn pad verder te bewandelen en te leren van wat jullie meegeven. Ook nu weer zal dit
blijven nawerken en zullen er opnieuw poorten opengaan waardoor ik weer een beetje meer met andere ogen naar het leven kan kijken en aanvoelen.
veel.”

Els. F.

De retraite is iets waar ik altijd naar uitkijk, het geeft je de kans geeft om het leven even vanuit een ander perspectief te zien.
Bij aankomst stap je in een oase van rust en al snel vallen de dagelijkse beslommeringen weg.
Het programma is heel afwisselend en zorg en liefde in elkaar gestoken. De onderwerpenzijn worden zodanig uitgewerkt, dat je een heleboel zaken kan toepassen in je dagelijks leven.
Het fijnste vind ik dat je gelijkgestemde zielen leert kennen waarmee je samen nieuwe inzichten kan opdoen en waarmee je ervaringen kan uitwisselen.
Tegen dat ik naar huis ga zijn de batterijen goed opgeladen met nieuwe inzichten, inspiratie en vol goede intenties.

Joeri F.

Actuele nieuws

Zomervakantie – alle lessen starten vanaf 5 september

Ananda is gesloten tijdens de zomervakantieAlle lessen hervatten vanaf 5 september.… ...

Inschrijvingen en introlessen september 2022

Kom langs voor een gratis introles yoga of schrijf je meteen in voor een lessen in september. Je kunt kiezen tussen verschillende dagen. ...

Yoga in de zomer van 2022: elke donderdag gratis yoga

Elke donderdag van juni, juli en augustus GRATIS YOGA in het Brilschanspark te Berchem. We starten om 20u, breng je matje mee! ...

17 sept: SOUL evening – Meeting from the heart

SOUL evenings zijn avonden om van te genieten! Je leert fijne mensen op een hartelijke manier kennen. We maken een mooie meditatie. ...

17 sept – Detoxworkshop

Shankapraksalana is een klassieker uit de Indische Traditionele Geneeskunde en is één van de meest volledige zuiveringstechnieken voor het hele ...

Ananda is een yogacentrum dat gebouwd is op het idee van een levensschool, waar de nieuwsgierige yogi steeds bijleert. We begeleiden je doorheen een goed gestructureerd curriculum dat start in september en eindigt in juli.

Wat maakt ons anders dan andere yogacentra?

Bij ons geen korte lessen van een uur! Een beginnersles duurt minimum 1u30min. Vanaf het 2de jaar duren de lessen minimum 1u45, vanaf het 3de jaar 2uur. Deze tijd hebben we nodig om diepgang en kwaliteit te kunnen bieden.
Alle lessen werken opbouwend. We starten in september en leren elke week iets nieuws, zowel theorie als oefeningen. Na een eerste jaar, kan je doorstromen naar een 2de jaar, nadien een 3de jaar, enz.
Onze lessen zijn gebaseerd op de authentieke leringen zoals eeuwen geleden onderwezen. We distantiëren ons van de moderne varianten zoals fitnessyoga e.d., maar grijpen terug naar het traditionele onderricht. Uiteraard aangepast aan onze tijd en maatschappij.
Elke week krijg je een geschreven cursus mee naar huis. Hierin staat samengevat waarover de les ging. Heb je eens een les gemist, dan kan je thuis alles rustig nalezen.
De docenten hebben minstens 10 jaar yoga ervaring en beschikken over internationale diploma’s. Ze volgen jaarlijks verdere opleidingen, stages en retraites met als doel zich verder te bekwamen in yoga en in hun eigen innerlijke evolutie.

Lessenrooster

Over ons

Onze school

Ananda heeft een klein maar toegewijd team van yogadocenten met een jarenlange ervaring in yoga en meditatie. Allen zijn gecertificeerd en hebben een 2-jarige opleiding genoten bij ATMAN, International Federation of Yoga&Meditation.

 Onze docenten hebben hun 2-jarige yogalerarenopleiding gevolgd bij ATMAN en blijven zich ook verder verdiepen en bijscholen via de tal van activiteiten en retraites die Atman aanbiedt. Ieder van ons zit in een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij zelf yogastudent zijn centraal staat. Enkel door de yogalering van binnenuit te beleven kan je een voorbeeld zijn voor anderen!

Prijzen

Al onze lessen worden per serie van 10 opeenvolgende weken betaald en kosten:

€110 voor Hatha
Studenten (-26j) en 65+ betalen: €95 voor Hatha

Contactgegevens

Ananda Yogacentrum Adres: Kemmelbergstraat 14 2600 Antwerpen / Berchem Telefoon: 0484 61 22 34 (Winde) 0486 87 53 27 (Nucu) Email: info@anandayoga.be Reknr: BE46 0015 9882 5536 BTW: BE0895.458.072