20 juni – Meditatie zomerzonnewende

Wanneer: 20/6
Tijd: 19:00 – 20:00
Waar: Brilschanspark
Prijs: gratis
Inschrijven: kom gewoon langs
Docent: Anandateam

We leven in een stadscultuur, gekenmerkt door beton en technologie. Toch worden we beïnvloed door de natuurlijke cycli, onze biologie en emoties weerspiegelen het ritme van de seizoenen en de beweging van de sterren. Vanuit dit perspectief worden 4 momenten gedurende het jaar als bijzonder belangrijk beschouwd: de lente- en herfstequinox en de zomer- en winterzonnewende.

De zomerzonnewende markeert het begin van de astrologische zomer. Dit is de langste dag en kortste nacht van het jaar. Vanaf dat moment neemt de dag af en komt er steeds meer ruimte voor de nacht, tot aan de winterzonnewende.

Door de eeuwen heen heeft de zomerzonnewende talloze festivals, midzomervieringen en religieuze feestdagen geïnspireerd.

De Zon, symbool van Yang-energie, van de Ziel (Opperste Zelf, Atman) en de verschaffer van Leven, staat in deze tijd in het middelpunt van de belangstelling.

Laten we samen de zomer ingaan!

We nodigen je uit om op 20 juni, van 20u-21u, met ons mee te doen voor een speciale meditatie begeleid op muziek. We starten met de dynamische zonnegroet om ons lichamelijk en geestelijk voor te bereiden op de meditatie.

Meebrengen: een yogamat en eventueel een meditatiekussentje