20 november 2016 – Filmavond

Wanneer: 20 november
Tijd: 19u
Waar: Ananda Yogacentrum
Prijs: €3
Inschrijven: niet nodig
Docent: Nucu-Winde

 

Filmavond met meditatie

(Film is Nederlands ondertiteld)

De film Awake: the Life of Yogananda is een onconventionele biografie over de Indiase Swami Yogananda (1893 – 1952) die yoga en meditatie naar het westen bracht in de jaren twintig van de vorige eeuw. Deze documentaire verhaalt over het leven en de leringen van Paramahansa Yogananda die de spirituele klassieker Autobiografie van een Yogi schreef. Er zijn miljoenen exemplaren van dit boek verkocht en het is een must-read for zoekers, filosofen en yoga leerlingen tot op de dag van vandaag.

De film werd gefilmd in 30 landen over de hele wereld gedurende drie jaar en onderzoekt de wereld van yoga, modern en eeuwenoud en vanuit oosters en westers perspectief. Archiefmateriaal uit het leven van Yogananda vormt de rode draad van het verhaal, de film is echter meer dan een standaard biografie. Ook interviews en ander beeldmateriaal komen aan bod.
Samen met een andere belangrijke wijze Swami Vivekananda (1863 – 1902) kan Yogananda worden gerekend tot de belangrijkste boodschappers van de Indiase (yoga)filosofie in het Westen.

Op het einde maken we een meditatie die ons in contact brengt met het energetisch veld van Paramahansa Yogananda

Zie hier voor trailer 

(In deze film valt eindeloos veel te ontdekken, dus het blijft de moeite waard de film nogmaals te zien)