25 september 2021 – Soul evening, meeting from the heart

Wanneer: 25 september 2021
Tijd: 19u – 21u30
Waar: Ananda Yogacentrum
Prijs: €5 (Ananda leden) / €8 (niet-leden)
Inschrijven: Per mail of aan de balie in het inschrijfregister
Docent: Het Ananda Team
7De zomervakantie is achter de rug, het yogajaar is weer van start gegaan. Nieuwe en gevorderde yogi’s ontmoeten elkaar sinds enkele weken regelmatig op het voetpad voor het yogacentrum, in de receptie of in de yogazaal, zachtjes glimlachend of mekaar voorzichtig ontwijkend.

Tijdens deze avond breken we het ijs! We zetten de avond in met ontdekkingsoefeningen en speelse technieken. Na de pauze gaan we verder met een meditatie op de hartchakra.

Anahata chakra wordt ook wel de hartchakra genoemd en bevindt zich in het midden van onze borst. Het verbindt de 3 onderliggende chakras met de 3 bovenliggende chakras en is een waar sleutelpunt. Zolang dit energetisch knooppunt gesloten blijft kan de energie niet naar behoren doorstromen en wordt onze spirituele evolutie gehinderd. Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie kunnen deze chakra openen en activeren.

_DSC7337Tijdens deze meditatie zitten we in een grote cirkel en mediteren we op bijhorende muziek.
Om beurt zal er een persoon plaatsnemen in het midden van de cirkel en vandaar uit de meditatie meevolgen. De buitenste cirkel stuurt een energie van liefde naar die persoon, die zich openstelt om deze liefdevolle energie te ontvangen.
Op die manier kom je in contact met het Yin en Yang aspect van Anahata cakra: liefde geven en liefde ontvangen.

Het is een buitengewone ervaring die bij velen al heel wat emoties heeft losgemaakt. Je wordt als het ware omringd door een zalig gevoel van vreugde, van intense blijdschap en van een liefdevolle warmte.

Tussen de activiteiten door houden we een verwarmende pauze met tijd voor een kopje thee en wat lekkers.

Plaatsen zijn beperkt, schrijf je dus tijdig in.

Betaling: aan de balie