Nieuw voor tieners! Kom in je kracht – 5 sessies

Wanneer: data volgen asap
Tijd: 14u tot 15u30
Waar: Ananda Yogacentrum

Prijs: €125
Inschrijven: per mail
Docent: Winde

De ‘Kom in je kracht-module’ is speciaal bedoeld voor tieners tussen 12 en 15 jaar die willen leren hoe ze steviger in hun kracht kunnen staan. Het leven van jonge meisjes en jongens loopt niet altijd voor iedereen even vlot. Een gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, zich niet goed in het vel voelen, angst, spanning of verdriet kunnen ertoe leiden dat ze niet helemaal zichzelf kunnen zijn en dat ze niet het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen. Jammer, want onze jongeren hebben zoveel in hun mars! Soms volstaat het dat ze een duwtje in de rug krijgen, dat ze andere methodes ontdekken dan die op school worden aangeleerd of dat ze een vertrouwenspersoon of een groepje gelijkgestemden vinden.

In vijf sessies van telkens anderhalf uur gaan we in kleine groepjes aan de slag om het tij te keren. Eenvoudige oefeningen en technieken kunnen ervoor zorgen dat ze het vertrouwen in zichzelf terugwinnen, dat ze zich sneller kunnen ontspannen, of dat ze weer meer zin en pit krijgen in het leven.

Tijdens elke sessie maak ik gebruik van verschillende en variërende methodes en technieken.

  • groepsgesprekjes
  • individuele- en/of groepsoefeningen
  • ontspanningsoefeningen voor thuis of in de klas
  • ademhalingsoefeningen in rust en in actie
  • mindfullnestechnieken voor instant relief
  • makkelijke meditatie- en visualisatietechnieken
  • empowermenttechnieken die het zelfvertrouwen boosten
  • heel wat tips om het leven door een andere bril te bekijken
  • en nog zoveel meer

Een vaste groep van minimum 8 tot maximaal 12 jongeren komt vijfmaal samen om deze module te doorlopen.

Docent: Ik ben een ervaren leerkracht die al 15 jaar Nederlands en godsdienst geeft in het secundair onderwijs. Als leerkracht zie je meteen welke jongeren zich wel of niet goed in hun vel voelen, maar omdat je met grote groepen werkt kan je niet altijd iedereen de juiste aandacht geven. Het valt me de laatste jaren op dat meer en meer jongeren met zichzelf in de knoop zitten, gespannen of moe zijn én dat ze niet in hun kracht staan. 

Daarnaast baat ik ook het Ananda yogacentrum uit, waar ik vooral met volwassenen werk. Ik geef wekelijkse yogalessen, organiseer workshops en retreats, alsook lezingen en vrouwengroepen. Zelf heb ik een grote passie voor het spirituele, voor persoonlijke groei, voor optimisme, levenslust en bewustzijnswerk.

Mijn pedagogische achtergrond, gecombineerd met mijn jarenlange ervaring als yogadocente, laat ik in deze ‘kom in je kracht-module’ mooi samenvallen.