7 juli 2019 – Hartmeditatie

Wanneer: 7 juli
Tijd: 19u-21u
Waar: Ananda Yogacentrum
Prijs: €3
Inschrijven: via mail
Docent: Nucu&Winde

_DSC7337We sluiten het yogajaar af met een liefdevolle meditatie in groep, met een heerlijke kopje thee en voldoende tijd om na te praten.

Anahata chakra wordt ook wel de hartchakra genoemd en bevindt zich in het midden van onze borst. Het verbindt de 3 onderliggende chakras met de 3 bovenliggende chakras en is een waar sleutelpunt. Zolang dit energetisch knooppunt gesloten blijft kan de energie niet naar behoren doorstromen en wordt onze spirituele evolutie gehinderd. Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie kunnen deze chakra openen en activeren.

Tijdens deze meditatie zitten we in een grote cirkel en mediteren we op bijhorende muziek.
Om beurt zal er een persoon plaatsnemen in het midden van de cirkel en vandaar uit de meditatie meevolgen. De buitenste cirkel stuurt een energie van liefde naar die persoon, die zich openstelt om deze liefdevolle energie te ontvangen.
Op die manier kom je in contact met het Yin en Yang aspect van Anahata cakra: liefde geven en liefde ontvangen.

Het is een buitengewone ervaring die bij velen al heel wat emoties heeft losgemaakt. Je wordt als het ware omringd door een zalig gevoel van vreugde, van intense blijdschap en van een liefdevolle warmte.

Nadien is er steeds de gelegenheid om na te praten, je ervaringen te delen bij een kopje thee of gewoon om sociaal te zijn te midden van andere yogi’s. Een echte aanrader dus!