26 januari 2020- Hartmeditatie

Wanneer: 26 januari
Tijd: 19u-21u
Waar: Ananda Yogacentrum
Prijs: €5
Inschrijven: via mail
Docent: Nucu&Winde

_DSC7337Anahata chakra wordt ook wel de hartchakra genoemd en bevindt zich in het midden van onze borst. Het verbindt de 3 onderliggende chakras met de 3 bovenliggende chakras en is een waar sleutelpunt. Zolang dit energetisch knooppunt gesloten blijft kan de energie niet naar behoren doorstromen en wordt ons vermogen tot liefhebben verhinderd. Dit kan leiden tot fysieke klachten zoals pijn in de borst of tussen de schouderbladen, maar ook innerlijke onrust, gemoedswisselingen of een slechte nachtrust kunnen hiervan het gevolg zijn . Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie kunnen deze chakra openen en activeren.

Tijdens deze meditatie zitten we in een grote cirkel en mediteren we op bijhorende muziek.
Om beurt zal er een persoon plaatsnemen in het midden van de cirkel en vandaar uit de meditatie meevolgen. De buitenste cirkel stuurt een energie van liefde naar die persoon, die zich openstelt om deze liefdevolle energie te ontvangen.
Op die manier kom je in contact met het Yin en Yang aspect van Anahata cakra: liefde geven en liefde ontvangen.

Het is een buitengewone ervaring die bij velen al heel wat emoties heeft losgemaakt. Je wordt als het ware omringd door een zalig gevoel van vreugde, van intense blijdschap en van een liefdevolle warmte.

Nadien is er steeds de gelegenheid om na te praten, je ervaringen te delen bij een kopje thee of gewoon om sociaal te zijn te midden van andere yogi’s. Een echte aanrader dus!