Nieuwe reeks van 4 vrouwencirkels: Herstel je vrouwelijke kracht

Wanneer: 26/9, 17/10, 14/11, 05/12
Tijd:  17u-20u
Waar: Ananda
Prijs: €100/€140
Inschrijven: info@anandayoga.be
Docent: Winde

Wat doen we precies in een vrouwencirkel?

Sinds het begin der tijden komen vrouwen samen in cirkels om ervaringen, verhalen, gedachten, ideeën en gebeden te delen.

Vrouwencirkels bieden een veilige en zachte ruimte voor vrouwen van alle leeftijden en achtergronden om samen te komen en te delen. Kernvoorwaarden zijn dan ook een liefdevolle en respectvolle houding kunnen opbrengen voor elke vrouw.

In elke cirkel werken we rond een specifiek vrouwelijk thema op een veelzijdige manier. Maandelijks zal het thema aangekondigd worden, soms gekozen door intuïtie, soms inspelend op een actuele situatie, of soms ook op suggestie.

In de cirkels gaan we aan de slag met o.a.:

 • moodboards,
 • identificaties a.h.v. beelden,
 • geleide zelftransfiguraties en/of visualisaties,
 • verschillende muziekmeditaties,
 • schrijfopdrachten,
 • videomateriaal,
 • individuele en groepsopdrachten,
 • en heel wat andere technieken.

Data & thema’s

Cirkel 1: 26/9Wat is mijn helende vrouwelijke gave?

Ieder van ons beschikt over een eigen unieke vrouwelijke gave. Wanneer we die gave kennen en benutten, dan krijgt die kracht, helende kracht! Helaas, door de manier waarop we leven, door het opgelegde tempo, door de structuren waarin we soms vastzitten, zijn we het contact met onze gave vaak kwijt of kennen we onze gave helemaal niet.

Tijdens deze cirkel gaan we op zoek naar onze eigen helende gave en proberen we die weer in haar kracht te brengen. We bekijken ook enkele manieren om je eigen gave te ontdekken en we delen onze ervaringen met elkaar.

Cirkel 2: 17/10 – Balans herstellen: ik heel het mannelijke en vrouwelijke in mezelf.

We leven in een tijdperk en maatschappij waarin gelijkheid voor man en vrouw een vooraanstaande plaats heeft gekregen. Dit was echter niet altijd zo. Onze ouders en zeker onze grootouders zijn opgegroeid in een heel ander kader. Onbewust zijn wij nog steeds doordrenkt van bepaalde illusies, beperkende denkbeelden en overgeërfde vastgeroeste ideeën. Het is tijd om dit van dichterbij te bekijken en ons hiervan te bevrijden en genezen.

Deze cirkel duikt in de illusies en ideeën die we misschien hebben met betrekking tot onze eigen vrouwelijke energie en onze eigen mannelijke energie.

Heb je negatieve gedachten of onzekere gevoelens over vrouwelijkheid?

Heb je negatieve gedachten of onzekere gevoelens over mannelijkheid?

Welk energie benut je het meest? Voelen deze energieën bij jou in balans?

Hoe breng ik beide in balans?

Tijdens deze cirkel gaan hier samen heel gericht mee aan de slag op allerlei verschillende manieren, individueel of in groepjes.

Cirkel 3: 14/11 – Lichaamspositiviteit : mijn lichaam, mijn kracht.

Vrouwen en hun lichaam, dat thema is wel een cirkel waard! Heel wat vrouwen voelen zich onzeker over hun eigen vrouwenlichaam, of op zijn minst over sommige onderdelen ervan. We zijn meesters in het stiekem vergelijken van onszelf met andere vrouwen. Deze onzekerheid of frustratie zorgt ervoor dat we onszelf niet met het juiste respect behandelen en dat we onszelf niet geven wat we echt verdienen.

Tijdens deze cirkel bekijken we onze eigen houding t.o.v. ons lichaam. We gebruiken heel wat verschillende technieken en spelmethodieken om hier vlot mee aan de slag te gaan. We delen uit ervaring en helpen elkaar opweg naar een meer harmonieuze blik op onszelf.


©weekday

Cirkel 4: 05/12 – Lichaamspositiviteit en ritueel.

We bouwen verder op het thema van onze vorige cirkel. Nu gaan we heel praktisch en experimenteel aan de slag om een sterkere verbinding met ons lichaam en dat van andere vrouwen aan te gaan. We doen baanbrekend en grensverleggend werk, maar steeds met respect voor onszelf en de andere.

We sluiten af met een krachtig ritueel. Alle details hierover krijg je in cirkel 3.

Prijs?

Deze reeks kan enkel in zijn geheel gevolgd worden om zo een zekere groepsverbinding, een gevoel van veiligheid en continuïteit te garanderen. De 4 cirkels samen kosten €100 voor Anandastudenten en €140 voor niet-leden

Inschrijven?

Stuur een mail om de beschikbaarheid van plaats te checken: info@anandayoga.be

Is een vrouwencirkel iets voor mij?

Indien één of meerdere zinnetjes je bekend in de oren klinkt, dan is het antwoord op de vraag ‘JA’, jij hoort thuis in een vrouwencirkel!

 • ‘Ik vergelijk mezelf zo vaak met andere vrouwen.’
 • ‘Ik voel me onzeker over mijn lichaam.’
 • ‘Het lijkt erop dat ik mijn droomleven niet kan vervullen.’
 • ‘Ik heb het gevoel dat ik iets mis, maar ik weet niet wat.’
 • ‘Ik ben bang om een grootser leven te leiden, omdat ik het gevoel heb dat ik het niet verdien.’
 • ‘Ik val makkelijk ten prooi aan verslavende gewoontes – zij het in relaties, eetgedrag of andere middelen.’
 • ‘Ik ben een gevoelige en empathische vrouw, maar dit lijkt me eerder een zwakte i.p.v. een kracht te zijn.’
 • ‘Ik uit voortdurend kritiek op andere vrouwen om me heen; luidop of in mijn hoofd.’
 • ‘Ik wil leven vanuit mijn innerlijke wereld, maar weet niet hoe.’
 • ‘Ik wil meer leven vanuit mijn hart i.p.v. uit mijn ambitie.’
 • ‘Ik heb genoeg van oppervlakkigheid.’

Wij vrouwen hebben nooit echt geleerd dat onze kracht ligt in het zich verbinden met elkaar. We zijn allen opgegroeid in een eerder individualistische maatschappij die helaas nog steeds gedomineerd wordt door patriarchale waarden. Deze waarden zijn sterk competitief, concurrerend, rationeel, oplossingsgericht en gebaseerd op logica.

In de vrouwencirkels gaan we samen op ontdekkingstocht naar onze vrouwelijke krachten en waarden en leren we hoe we hiermee opnieuw kunnen verbinden. De vrouwelijke waarden zijn bijvoorbeeld: vertrouwen op emoties en gevoelens, intuïtie, cyclische processen volgen, toelaten en aanvaarden, ‘zijn’ en innerlijke stilte…