Ons uniek concept

In het Ananda Esoterisch Yogacentrum streven we naar yoga in haar traditionele vorm. Vandaag de dag is yoga vaak ontdaan van haar spiritualiteit en is het synoniem geworden van stretchen, sportbeoefening of wellness. Yoga heeft inderdaad heel wat heilzame effecten op lichaam en geest en dat is puur genieten. Maar, yoga heeft je veel meer te bieden! Voor wie een beetje dieper graaft is het een compleet pad van voortdurende zelfontdekking en persoonlijke ontwikkeling.

De laatste nieuwe trends uit de yogawereld vind je niet in Ananda, wel een authentieke benadering van de eeuwenoude yogaleringen in een Westers jasje, toegankelijk voor iedereen. We bieden een stevige basis aan waarbij zowel lichamelijke oefeningen worden onderwezen, alsook de essentiële en fundamentele principes die achter yoga schuilgaan. Op die manier kun je beter begrijpen hoe en waarom yoga werkt en pas dan kan yoga een waardevol instrument worden om jezelf te veranderen op elk niveau.

Ananda is een yogacentrum dat gebouwd is op het idee van een levensschool, waar de nieuwsgierige yogi steeds bijleert. We begeleiden je doorheen een goed gestructureerd curriculum dat start in september en eindigt in juli.

Naast onze Hatha en Tantra yogacursussen organiseren we regelmatig workshops, lezingen en andere evenementen. Dit kan je beschouwen als een losse activiteit of als een verdieping  op de aangeboden cursussen. We organiseren ook twee retraites per jaar, waar we ons 3 à 4 dagen lang onderdompelen in yoga, rust en natuur.

In Ananda streven we ernaar dat yoga geen abstract begrip blijft maar dat het deel kan uitmaken van het dagelijks leven in onze moderne samenleving.